Skip to main content

Figure Skating Daily Schedule

Summer Figure Skating Session Schedule

June 3 - August 9, 2019

Updated: 05/01/2019. Subject to change.
Please Note: No skating Thursday, July 4.
Monday
NORTH RINK
High Free Skate 7:30 am - 8:20 am
High/Intermediate Free Skate 8:20 am - 9:10 am
Ice Resurface 9:10 am - 9:20 am
High/Intermediate Power 9:20 am - 9:40 am
High/Intermediate Free Skate 9:40 am - 10:30 am
High/intermediate/Low Spins 10:30 am - 11:00 am
Intermediate/Low Free Skate (30 min) 11:00 am - 11:30 am
Ice Resurface 11:30 am - 11:40 am
Intermediate/Low Free Skate (60 min) 11:40 am - 12:40 pm
Intermediate/Low Power 12:40 pm - 1:00 pm
Intermediate/Low Free Skate? 1:00 pm - 1:50 pm
High/Intermediate/Low Free Skate (60 min) 5:00 pm - 6:00 pm
Learn-to-Skate? 6:00 pm - 7:00 pm
Ice Resurface 7:00 pm -7:10 pm
Adult Free Skate Class? 7:10 pm - 8:00 pm
OFF-ICE
Strength & Conditioning* - High/Intermediate 11:15 am - 11:55 am
Yoga - Intermediate/Low 2:00 pm - 3:00 pm
* Strength & Conditioning is a circuit workout 20 – 40 minutes in length.
Tuesday
NORTH RINK
High/Intermediate/Low Free Skate 7:30 am - 8:20 am
Intermediate/Low Free Skate 8:20 am - 9:10 am
Ice Resurface 9:10 am - 9:20 am
Synchro In House SS2? 9:20 am - 9:50 am
Intermediate/Low Free Skate (30 min) 9:50 am - 10:20 am
Intermediate/Low Free Skate 10:20 am - 11:10 am
High/Intermediate Edge Class 11:10 am - 11:30 am
Ice Resurface 11:30 am - 11:40 am
Regional Competitor (40 min) 11:40 am - 12:20 pm
High/Intermediate Free Skate 12:20 pm - 1:10 pm
High/Intermediate Free Skate 1:10 pm - 2:00 pm
OFF-ICE
Jump Class - Intermediate 10:30 am - 11:00 am
Strength & Conditioning* - Low 11:25 am - 12:05 pm
Yoga - High/Intermediate 2:15 pm - 3:15 pm
* Strength & Conditioning is a circuit workout 20 – 40 minutes in length.
Wednesday
NORTH RINK
High/Intermediate Free Skate 7:30 am - 8:20 am
High/Intermediate Free Skate 8:20 am - 9:10 am
Ice Resurface 9:10 am - 9:20 am
High/Intermediate Power 9:20 am - 9:40 am
High/Intermediate Free Skate 9:40 am - 10:30 am
Pre Juvenile Synchro Teams 10:30 am - 11:00 am
Intermediate/Low Free Skate (30 min) 11:00 am - 11:30 am
Ice Resurface 11:30 am - 11:40 am
Intermediate/Low Free Skate 11:40 am - 12:30 pm
Intermediate/Low Edge Class 12:30 pm - 12:50 pm
Intermediate Low Free Skate (60 min) 12:50 pm - 1:50 pm
High/Intermediate/Low Free Skate (60 min) 5:00 pm - 6:00 pm
High/Intermediate/Low Free Skate (60 min) 6:00 pm - 7:00 pm
OFF-ICE
Jump Class - Low 10:20 am - 10:50 am
Jump Class - Juv-Sr 10:40 am - 11:10 am
Strength & Conditioning* - Int/Low 2:00 pm - 2:40 pm
Yoga - High/Intermdeiate 5:00 pm - 6:00 pm
* Strength & Conditioning is a circuit workout 20 – 40 minutes in length.
Thursday
NORTH RINK
High/Intermediate/Low Free Skate 7:30 am - 8:20 am
Intermediate/Low Free Skate 8:20 am - 9:10 am
Ice Resurface 9:10 am - 9:20 am
Intermediate/Low Free Skate 9:20 am - 10:10 am
Intermediate/Low Free Skate 10:10 am - 11:00 am
High/Intermediate/Low Movement Class 11:00 am - 11:30 am
Ice Resurface 11:30 am - 11:40 am
Regional Competitor (40 min) 11:40 am - 12:20 pm
High/Intermediate Free Skate 12:20 pm - 1:10 pm
High/Intermediate Free Skate 1:10 pm - 2:00 pm
OFF-ICE
Yoga - Intermediate/Low 11:40 am - 12:40 pm
Strength & Conditioning* - Regional Competitor 2:15 pm - 2:55 pm
* Strength & Conditioning is a circuit workout 20 – 40 minutes in length.
Friday
NORTH RINK
High Free Skate 7:30 am - 8:20 am
High/Intermediate Free Skate 8:20 am - 9:10 am
Ice Resurface 9:10 am - 9:20 am
High/Intermediate Free Skate 9:20 am - 10:10 am
Intermediate/Low Free Skate (30 min) 10:10 am - 10:40 am
High/Intermediate /Low IJS Judging Class 10:40 am - 11:10 am
Ice Resurface 11:10 am - 11:20 am
Intermediate/Low Free Skate (60 min) 11:20 am - 12:20 pm
Intermediate/Low Free Power Class 12:20 pm - 12:40 pm
Intermediate/Low Free Skate (60 min) 12:40 pm - 1:40 pm
OFF-ICE
Strength & Conditioning* - High/Intermediate 11:25 am - 12:05 pm
Strength & Conditioning* - Intermediate/Low 1:55 pm - 2:35 pm
* Strength & Conditioning is a circuit workout 20 – 40 minutes in length.

Skating Levels

Most sessions are limited to 20 skaters with the exception of the Open sessions and group classes. To maintain training quality and provide a safer environment, sessions and classes are organized by level as outlined below. These skating levels are defined by LSA for the LSA training program only and are used solely to determine which skaters are eligible for different classes and sessions. These levels are not the same as U.S. Figure Skating levels. Skaters must have achieved one of the test levels indicated.

High

Intermediate Free Skate, Novice Moves in the Field

Intermediate

Pre-juvenile Free Skate, Juvenile Moves in the Field, or Adult Silver Moves

Low

Passed Basic Skills Level 8 and up

Open

Skaters of any level

Adult

Skaters 18+ years of age

Skating Attire

Proper skating attire is required for all LSA sessions. Skaters must wear figure skates and not hockey skates. Female skaters should wear skating dresses or skirts, skate pants, or other athletic attire. Males should wear skating pants or other athletic attire. Jeans, jean shorts and street attire are not allowed.

Back to Top